Projektu „CSA-CycleSeeing Attractour“ sufinanciranog iz programa Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj produžen je rok provedbe do 31. srpnja 2022. godine. Do produženja projektnog razdoblja došlo je zbog pandemije uzrokovane virusom COVID 19 koja je prouzročila kašnjenja u svim segmentima  kao i u nabavi i dopremanju građevinskih materijala, ali i samog izvođenja radova. Sukladno tome i određene aktivnosti planirane u projektu će se tek provesti paralelno s dovršetkom izgradnje atrakcija.

Radovi na Biciklističko informativnom centru s vidikovcem napreduju i polako se približavaju kraju. Otvorenje samog BIC-a s vidikovcem očekuje se u srpnju te će tada posjetitelji moći posjetiti sam centar za koji već sada postoji jako veliki interes.

U sklopu projekta, svi partneri zajedno predstavili su se na 6. Međunarodnom sajmu aktivnog odmora u prirodi u Gornjoj Radgoni. Sajam je trajao tri dana te je izlagačko mjesto bilo vrlo dobro posjećeno i postojala je velika zainteresiranost posjetitelja za biciklističku ponudu destinacija, ali i za sam projekt općenito.

Dovršena je web aplikacija koja je već dostupna na internetskim stranicama. Web aplikacija pruža informacije o cjelokupnoj ponudi destinacija Štrigove i Nagykanizse,  i sadrži test o ekološkom otisku. U sklopu tog testa, saznajete da li ste ekološki osviješteni. Na samom kraju testa pruža vam se mogućnost da sudjelujete u foto natječaju na način da fotografije prirodne ili kulturne baštine Štrigove i Nagykanizse i učitate u aplikaciju, a na kraju godine će se odabrati i nagraditi najbolje fotografije obaju područja.

Isprobajte i sami.  https://www.strigova.info/csa/

 

U siječnju 2022. godine završena je obnova Eko centra za posjetitelje, u tijeku je nabava namještaja i opreme. Očekujemo da će se nabava opreme završiti do kraja lipnja. Nakon nekoliko neuspješnih javnih nabava, ugovor o izgradnji pumptracka moći će se potpisati krajem svibnja. Izgradnja pumptrack poligona počet će krajem svibnja – početkom lipnja, a završetak je planiran početkom srpnja. Otvorenje EVC-a s pumptrack poligonom očekuje se u srpnju.

Predstoji nam izvršenje preostalih projektnih aktivnosti, neke od njih su promotivna brošura i video. S dizajnom brošure se već započelo te se samo čeka dovršenje atrakcija kako bi se i one uklopile u dizajn. Nadalje, provesti će se postavljanje putokaznih tabli, kao i održavanje radionica za djecu i turističke stručnjake koje će se održati i u Štrigovi i Nagykanizsi po dovršetku atrakcija. Naposljetku održati će se otvorenja atrakcija i završne konferencije na kojima će sudjelovati svi partneri na projektu.

Na kraju podsjećamo da je projekt Cycle Seeing Attractour započet je u rujnu 2020. godine, te su u njegovo izvršenje uključeni Općina Štrigova, Turistička zajednica Općine Štrigova te Grad Nagykanizsa, dok je voditelj provedbe projekta Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost projekta je 1.463.966,46 EUR. A kao nove atrakcije iz projekta će izaći Biciklistički info centar s vidikovcem na Mađerkinom bregu, te Eko posjetiteljski centar s pumptrack poligonom u Nagykanizsi.