OPĆINA ŠTRIGOVA

Općina Štrigova vodeći je partner u CSA – CycleSeeing Attractour projektu. Prostire se na 44,79 četvornih kilometara na samom sjeveru Hrvatske u Međimurskoj županiji.

Općina obuhvaća 10 naselja: Štrigova, Banfi, Jalšovec, Grabrovnik, Železna Gora, Prekopa, Sveti Urban, Stanetinec, Robadje i Leskovec s gotovo 3.000 stanovnika. Sjedište općine nalazi se u Štrigovi.
Štrigova je mjesto sa slikovitim krajolicima kojima žitelji općine daju oblik i smisao kroz poljoprivrednu i vinogradarsku proizvodnju, turizam i ugostiteljstvo, religijske i glazbene programe. Uređenost prostora i društva prati se u Državnom arhivu za Međimurje koji sjedište ima u Štrigovi, u zdanju iz 1912. godine.
Najviša točka u općini Štrigova je Mađerkin breg, na kojem će se kroz projekt izgraditi i opremiti Biciklističko informativni centar s vidikovcem.

Web: www.opcinastrigova.hr

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE ŠTRIGOVA

Turistička zajednica Općine Štrigova lokalna je organizacija koja djeluju po načelu destinacijskog menadžmenta. Kako i sam naziv govori djeluje na području Općine Štrigova.

Osnovana je 2003. godine radi promicanja i razvoja turizma i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom.
Neke od najatraktivnijih turističkih atrakcija destinacije su Crkva svete Marije Magdalene, Crkva svetog Jeronima – spomenik nulte kategorije u kojoj se nalaze neprocjenjivo vrijedne freske baroknog slikara Ivana Rangera, kapelice, kurije, Mađerkin breg,brojne kušaonice i vinogradi Međimurske vinske ceste. Dodatnu vrijednost Štrigova postiže brojnim manifestacija, kao što su Urbanovo i Umjetnička kolonija, koje Turistička zajednica Općine Štrigova organizira kroz cijelu godinu.

Web: www.strigova.info

GRAD NAGYKANIZSA

Grad Nagykanizsa prostire se na 148,40 četvornih kilometara u pokrajini Zala, na jugozapadu Republike Mađarske s gotovo 48.000 stanovnika.

Povijesno središte grada s trgom Erzsébet, brojna lica kulture i umjetnosti, očuvane zgrade i crkve, povijesni spomenici i razna događanja pružaju posjetiteljima priliku za opuštanje i zabavu.
Jezero u Nagykanizsi popularno je rekreacijsko središte na kojem će se zahvaljujući projektu izgraditi i opremiti Eko centar za posjetitelje s pumptrack poligonom.

Web: www.nagykanizsa.hu