PROGRAM
U subotu, 18. rujna 2021. godine organizira se biciklijada u Štrigovi povodom Europskog dana suradnje u sklopu projekta „CSA-CycleSeeing Attractour“ sufinanciranog iz programa Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Europski dan suradnje (European Cooperation Day) slavi se svake godine oko 21. rujna kako bi se naglasili i prezentirali pozitivni rezultati europske suradnje. Održava se kao lokalni događaj u kojem zajednica može vidjeti kako prekogranična suradnja može poboljšati živote unutar i izvan Europe.

Definirana je kružna staza od 11.4 km koja djelomično prolazi Pušipelovom biciklističkom stazom, vođena od strane Turističke zajednice Općine Štrigova. Biciklijada je namijenjena široj publici pa se mogu uključiti svi zainteresirani na trekking i e- biciklima. Također, biciklijada je organizirana kako bi se promicala prirodna i kulturna baština Štrigove te nove atrakcije u destinaciji, stoga se na stazi nalaze punktovi na kojima će se sudionici upoznati s lokalitetima kao što su dvorac Banfi i crkva sv. Jeronima. Na stazi se nalaze i osvježenja. Dok će na kraju biciklijade biti pripremljeni sadržaji za najmlađe u obliku kreativno- sportske radionice.

Prijave sudionika prikupljaju se putem e-maila Turističke zajednice Općine Štrigova tz@strigova.info i putem društvenih mreža.

Program biciklijade:
13:30 h – Prijave sudionika kod Doma kulture Štrigova
14:00 h – Start biciklijade
14:25 h – Dvorac Banfi – upoznavanje s lokalitetom
14:45 – 15:15 h – Mađerkin breg (osvježenje)
15:15 h – Povratak prema Domu kulture u Štrigovi
15:45 h – Crkva sv. Jeronima – upoznavanje s lokalitetom
16:00 h – Organizirano osvježenje kod Doma kulture Štrigova

Karta s ucrtanom stazom biciklijade:
Dužina staze: 11.4 km
Najviša točka: 341 m – Mađerkin breg
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Vrsta bicikla: Trekking i e- bike