U subotu 18. rujna 2021. godine održana je biciklijada u Štrigovi povodom Europskog dana suradnje u sklopu projekta „CSA-CycleSeeing Attractour“ sufinanciranog iz programa Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Europski dan suradnje (European Cooperation Day) obilježava se svake godine 21. rujna kako bi se naglasili i prezentirali pozitivni rezultati europske suradnje. Europski dan suradnje organizira se kao lokalni događaj diljem Europe i to ne nužno samo 21. rujna, već tijekom rujna i listopada kako bi se promovirale europske vrijednosti zajedništva, podizala svijest o značaju europske suradnje i prezentirali projekti koji su sufinancirani sredstvima Europske unije. Cilj je upoznati lokalnu zajednicu s prednostima prekogranične suradnje i utjecajem na  poboljšanje života unutar i izvan Europe.

Sama biciklijada financirana je iz projekta „CSA-CycleSeeing Attractour“, a sudjelovalo je 40 sudionika iz cijele županije.

Vrijeme nas je u subotu zaista poslužilo i priuštilo nam predivno bicikliranje po štrigovskom (k)raju. Dobre atmosfere i sportskog duha nije nedostajalo, a voditelj turističkog ureda, Josip Mikec, sve sudionike upoznao je sa zanimljivom i bogatom kulturnom poviješću Štrigove i Mađerkinog brega.

Zahvaljujemo svim sudionicima, a posebno našim partnerima Javnoj ustanovi REDEA i biciklističkom klubu Mura Avantura na pomoći oko organizacije, kao i Zajedničkom tajništvu programa Interreg V-A Mađarska-Hrvatska na aktivnom uključivanju u sam događaj.

Osim izgradnje Biciklističko informativnog centra s vidikovcem u sklopu projekta „CSA-CycleSeeing Attractour“ očekuje nas još niz događanja koji će se održati u Štrigovi i Nagykanizsi u Mađarskoj, stoga pratite Facebook https://www.facebook.com/cycleseeingattractour i Instagram https://www.instagram.com/cycleseeingattractour/  stranice projekta i uključite se. Iduća biciklijada u okviru projekta održat će se u Nagykanizsi u utorak 21. rujna 2021.  godine.