Okoliš jezera u Nagykanizsi obogatit će još jedna atrakcija, a u okviru te investicije obnovit će se i središnja zgrada i uslužne jedince Zelenog kampa – najavili su saborski zastupnik Péter Cseresnyés i gradonačelnik Nagykanizse László Balogh.

László Balogh rekao je da je lokalna uprava Grada Nagykanizsa u prethodnom programskom razdoblju predala zahtjev za razvoj još jedne turističke atrakcije u okviru mađarsko-hrvatskog programa prekogranične suradnje.

– Na raspolaganju je 125 milijuna forinti, za koje smo postavili dva važna cilja. Prvi je izgradnja biciklističkog pumptrack poligona kojeg mogu koristiti i isprobati sve dobne skupine. Štoviše, kad se radi o djeci, korištenje poligona može pridonijeti učenju sigurne voženje na biciklu. Poligon će se smjestiti u zelenom području u blizini izvora, a na prostoru nekadašnjeg „indijanskog igrališta“.

László Balogh nadodao je: „Preostalih gotovo 100 milijuna forinti bit će iskorišteno za rekonstrukciju središnje zgrade i uslužnih objekata Zelenog kampa. Prema planovima, provest će se cjelovita rekonstrukcija građevinske konstrukcije, obnovit će se vodeni blokovi, prostor recepcije i kuhinja.”

“Ovom investicijom složeni razvoj jezera ušao je u svoju novu fazu”, naglasio je državni tajnik i saborski zastupnik Péter Cseresnyés, podsjetivši da su u proteklih deset godina izgrađene gostionica za bicikliste, šljunčana staza za trčanje i biciklizam i od tada se one intenzivno koriste. Uz sve to, zahvaljujući Zalaerdő Zrt. obnovljeni su vidikovac i šumska sportska staza, a načelno je dana i mogućnost plovidbe, iako će to biti moguće tek nakon ukidanja mjera COVID 19.

Izvor: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-attrakcio-a-kanizsai-csonakazo-tonal-5043523/