Ovog ljeta, doživite tri dana neponovljivog iskustva glazbe, prirode, hrane i vina na jedinstvenoj lokaciji Mađerkinog brega u predivnom Međimurju. Četvrto izdanje festivala Jazz u vinogradu održat će se od 23. do 25. kolovoza te će predstaviti eklektičnu postavu svjetski poznatih jazz glazbenika koji će jednu od najljepših hrvatskih pozornica na otvorenom obogatiti nezaboravnim nastupima ispunjenima nadahnutim melodijama i živim improvizacijama. Svaka odsvirana nota posveta je legendarnoj prošlosti žanra i nazdravljanje njegovoj inovativnoj budućnosti.

Mađerkin breg – najljepša pozornica na otvorenom

Na sjeveru Hrvatske, u općini Štrigova, na 351 m nadmorske visine, smjestio se čarobni Mađerkin breg s vidikovcem. Ova najviša točka Međimurja nudi pogled na četiri zemlje u neposrednom okruženju. Terasasti vinogradi, svježi zrak i miris grožđa samo su neki od atributa koji čine Mađerkin breg jednom od najbolje čuvanih tajni sjevera Hrvatske, a upravo je zato ova lokacija s razlogom odabrana za održavanje Jazza u vinogradu.

Uživajte u taktovima Kube i Poljacima koji stvaraju glazbu kao terapiju

Na ovogodišnjem izdanju Jazza u vinogradu nastupit će glazbenici iz Poljske, Kube, Mađarske, Belgije, Brazila, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Petak otvara poljski bend TANTFREAKY koji kombinira psihosoul, electro jungle, jazz i soul, stvarajući glazbu kao terapiju, dok je subota rezervirana za kubanske latin jazz ritmove uz svjetski poznatu kubansku pjevačicu Yaremi Kordos & AbreEvolution. Uživanje u latino zvukovima zagarantirano je do kasnih sati.

Nedjelja počinje Jazz brunchom već od podneva, a kako izgleda budućnost jazza možemo čuti od onih najmlađih kroz gostovanje Škole Jazz Ravne (Slovenija) te promociju albuma “Timezone” trenutačno jednog od vodećih hrvatskih mladih jazz glazbenika Borne Pehara i njegovog međunarodnog kvarteta. Festival će koncertom zaokružiti Mozes & Kaltenecker (Mađarska/Belgija) i njihov jedinstveni žanr koji se najbolje opisuje kao komorni artpop jazz.

Festival također predstavlja izložbu „Orion, saksofon, mjesec, kontrabas“ te pruža priliku za učenje kroz Masterclass u Domu kulture Štrigova.

Glazba uz odlična međimurska vina i domaću hranu

Naravno, posjet ovom vinorodnom kraju nemoguć je bez jedinstvenog eno-gastro iskustva. Međimurje je jedan od najnagrađivanijih vinskih krajeva u Hrvatskoj te ćete imati priliku uživati u vinima obitelji Štampar te ukusnim zalogajima međimurskog chefa Marka Palfija.

Poklonite sebi za kraj ljeta ovo jedinstveno osjetilno iskustvo gdje se lagane note jazza stapaju s bukeom finih vina. Podignite čašu za očaravajuće večeri ispunjene zadivljujućom glazbom, izvrsnim okusima i sjećanjima koja će ostati dugo nakon što posljednja nota izblijedi.

Provjerite zašto Jazz u vinogradu proglašavaju najčarobnijim festivalom kontinentalne Hrvatske i uživajte u spoju vrhunskog jazza, jedinstvenog prirodnog krajolika i nagrađivanih vina. Karte pronađite u sustavu Entrio, a više informacija na Facebooku, Instagramu i webu festivala.

PROGRAM:

23.08. Petak

  • 15:00 – Otvorenje izložbe „Orion, saksofon, mjesec, kontrabas“ u Domu kulture Štrigova
  • 16:00 – Otvorenje festivala (Mađerkin breg)
    • Music selection by Sladoled
  • 19:00 – 20:30 – Live koncert TANTFREAKY (Poland)
  • 20:30 – 24:00 – Let’s dance

24.08. Subota

  • 12:00 – Masterclass u Domu kulturr Štrigova
  • 16:00 – Music selection by Ozren Kanceljak (Mađerkin breg)
  • 19:00 – 20:30 – Live koncert Kordos & AbreEvolution Cuban Jazz (Cuba)
  • 20:30 – 24:00 – Latin jazz party

25.08. Nedjelja

  • 12:00 – Jazz brunch  (Mađerkin breg)
  • 13:00 – 14:30 – Škola Jazz Ravne (Slovenia)
  • 15:30 – 17:00 – Borna Pehar quartet (HR-Bra-Ser-Hun)
    • Promocija albuma „Timezone“
  • 18:00 – 19:30 – Mozes & Kaltenecker (Hungary/Belgium)
  • 20:00 – Zatvaranje festivala