Vincekovo po Štrigovskim bregima 2014.

Ove godine smo organizirali stazu Vincekovog pohoda u dužini cca 10 kilometara. U centru Štrigove ćemo se okupiti 25.01.2014. u 9.00 sati.

Prije početka pohoda orezati ćemo u centru Štrigove naš Pušipel i onda krećemo prema istočnom dijelu Štrigovskog k – raja.
Na samoj stazi su organizirani punktovi na kojima se obavezno provodi ceremonija rezidbe vinove loze a domaćin nas ponudi sa vinom , kuhanim vinom, čajem a u ponudi se nađu i klipići ili proizvodi koje domaćin spremi. Na pohodu ćemo posjetiti i galeriju na otvorenom akademske kiparice i magistre umjetnosti Vesne Osojnićki , posjetiti ćemo i OPG Perhoć koji imaju farmu jelena i tamo će biti mogućnost kušanja njihovih proizvoda. Poslije kraćeg odmora i osvježenja krećemo prema vinogradarstvu i vinarstvu Novinščak gdje ćemo orezati, uz pomoć domaćina vinovu lozu i normalno se okrijepiti dobrom kapljicom.zadnji punkt koji ćemo posjetiti je OPG Preiner u sv. Urbanu. Biti će tu i usputni punktovi iznenađenje jer se nikad ne zna tko će sve otvoriti svoj podrum. Tako će nas put dovesti natrag u centar Štrigove gdje je organizirano zajedničko druženje u kavani Cuvee uz podjelu okrjepljujućeg obroka. Važno je spomenuti da nas na pohodu prati naš domaći sastav koji nam podiže raspoloženje.

I još da na kraju spomenemo ono najvažnije da na Vincekovo svaki ljubitelj dobre kapljice mora doći do vinograda i klijeti po svakom vremenu pa bila kiša, snijeg ili bilo što.

 

VINCEKOV POHOD 2014.

SUBOTA 25.01.2014.

MJESTO OKUPLJANJA – CENTAR ŠTRIGOVE u 900 SATI

KOTIZACIJA 40,00 KN ( 4 bona za degustaciju i 1 bon za kobasice)

OBAVEZNA PRIJAVA DO 23.01.2014.

PRIJAVE- mob.: 099 2 851 325, mail:tic-strigova@hi.t-com.hr

vincekov-pohod-2014-poziv

vincekov-pohod-2014-karta